Referat från Garudas ERFA-dag 2018

Referat från Garudas ERFA-dag 2018

I år höll vi på Garuda 2 separata ERFA-dagar, en i Malmö och en i Göteborg, bägge med positiva och engagerade deltagare som bland annat tog del av nyheter från Garuda, fick höra hur man skapar ett engagerande ledarskap samt fick träna sina tolkningsfärdigheter.

Dagarnas innehåll

Gemensamt för bägge dagarna var de nyheter som vi på Garuda presenterade, en givande föreläsning av ingen mindre än Johan Book samt en avslutande workshop.

Nyheter

Efter att Gina hälsat välkomna presenterade Nicole det nylanserade Garuda Logik, ett logiktest för att mäta den flytande intelligensen, tänkt att komplettera KompetensProfilen vid rekryteringar för en ännu bättre bild av kandidaters kompetens.

Redan nu finns möjligheten att använda Garuda Logik och alla som vill testa verktyget eller är nyfikna på att veta mer kan ta kontakt med Martin på 0709571095 eller martin@garuda.se

 

Efter Garuda Logik tog Gina över och berättade om den nya versionen av KompetensProfilen där användaren kommer ges möjlighet att välja om de vill mäta 8, 12 eller 16 egenskaper. Mer information kommer under våren.

Sist men inte minst redogjorde Gina om de steg Garuda tagit för att säkra att vara redo för GDPR den 25 maj. Detta inkluderar bland annat ett uppdaterat samtycke vid testifyllnad samt att vi förberett och skickat ut ett sk PUB-avtal (personuppgiftsbiträdesavtal) till samtliga kunder.

Vi har redan fått in en del av dessa avtal och ser fram emot att ha samtliga avtal klara fram till den 25 maj. Om du har frågor kring PUB-avtalet eller övriga GDPR-relaterade frågor är du alltid välkomna att vända dig till Martin.

Johan BookJohan Book

En energisk och påläst Johan Book presenterade vikten av gott ledarskap och kom både med oroväckande statistik och goda exempel.

Johan skriver mycket och gärna om allt som rör ledarskap och motivation och alltid med en koppling till vetenskap – Kika gärna in på hans LinkedIn-sida om du vill läsa mer eller ta kontakt.

Johan utlovade länkar till sitt frågebatteri samt en podd kring lyckat strategiarbete vilka du hittar här:

Frågebatteri

Podd

Avslutande workshop

I Malmö ställde två deltagare upp och som på förhand fyllt i vars en Workshop MalmöKompetensProfil som låg till grund för det grupparbete workshopen bestod av.

Samtliga deltagarna delades upp i 6 grupper och fick en av de två profilerna tilldelade sig som de sedan fick olika tolknings eller matchningsuppgifter kring.

Våra ”mystery-respondenter” visade sedan ogenerat upp sina personligheter på storbild och med generös öppenhet svarade de på frågor från övriga deltagare. Detta bäddade för lite mer ”äkta” tolkning och feedback och blev mycket uppskattat.

I Göteborg genomfördes workshopen av 4 grupper, som delats in utifrån de ord de fått på FokusKort de tidigare minglat runt med. Färgen på baksidan av dessa utgjorde grupperna, dvs Grundare, Resultatsökare, Integrator och Utvecklare. Läs mer om FokusModellen här!

Workshop GöteborgUppgiften var att se över den fiktiva slutkandidaten Lizzies potential som ”Barnklubbsledare på Hotell KossaMu” utifrån sin grupps rolltillhörighet (Grundare, Resultatsökare, Integrator eller Utvecklare).

Till sin hjälp hade grupperna tillgång till Lissies personprofil samt tjänstens platsannons och kravprofil.

Åsikterna kring kandidaten och tjänstens matchning var spridda – allt ifrån att Lizzie troligen kommer att improvisera sig igenom dagen och hoppas att hela barngruppen är kvar på kvällen till att hon var alldeles strålande för tjänsten och att lite riskvilja aldrig är fel!

Malmö

Malmö deltagarna fick även avnjuta en fantastisk lunch på MJ’s och hade förmånen att få lyssna till en extra föreläsare, Josef Lannemyr analytiker på Arbetsförmedlingen, som pratade om arbetsmarknadsläget i Skåne.

Josef Lannemyr

Josef Lannemyr

Josef presenterade den senaste arbetsmarknadsstatistiken med intressanta och nyanserade tolkningar av vad vi kan vänta oss i framtiden gällande bland annat

AI och robotar.

En lugnande tanke är att även om vissa jobb försvinner så skapas det nya i bakvattnet av utvecklingen.

Ta gärna del av arbetsförmedlingens rapport här!

 

Mingelbilder

 

Tack!

Vi på Garuda vill tacka samtliga deltagare som gjorde årets ERFA-dagar riktigt lyckade!

Vi tar tacksamt emot tips och feedback, både från dig som medverkade eller dig som gärna kommer i framtiden, kring programupplägg, lokal, tips på föreläsare mm.

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter, inbjudan till kommande ERFA-dagar mm får du gärna följa oss på LinkedIn.