Fortsättningskursen i KompetensProfilen som gick av stapeln den 25 oktober på Garudas kontor i Malmö, samlade en skara glada HR-specialister från tre olika kommuner.

Som väntat var det många intressanta diskussioner, kloka reflektioner och givande erfarenhetsutbyten samt mycket skratt som präglade dagen.

Att samtliga deltagare var kunniga och vana profilanvändare blev tydligt när profiler tolkades och olika beteenden och behov relaterat till KompetensProfilens 16 egenskaper diskuterades. Samtidigt är det just när man arbetat med profiler ett tag som det ofta känns extra värdefullt att få fräscha upp vissa kunskaper, höra alternativa sätt att ta sig an tolkning och återkoppling på, och få diskutera och fördjupa sig, för att kunna utvecklas ännu mer.

Lyckad premiär fortsättningskurs 2023

”Påfyllnad är verkligen nyttigt och möjlighet att ha dialog med andra för att höra hur de använder sig av profilerna är alltid givande, menar Magdalena Espenkrona från Ronneby kommun. ”Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra våra kompetensförsörjningsprocesser och att få ännu fler tips och idéer kring hur profilerna med tillhörande koncept kan hjälpa till att skapa värde både för oss användare och för tex. kandidater vid en rekrytering, är väldigt värdefullt!”

Vid dagens slut var alla eniga om att tiden hade rusat fram, och även om man säkert hade kunnat fortsätta att diskutera profiler och allehanda HR-frågor minst en dag till, så var det en nöjd skara Garuda-användare, fulla med nya insikter och idéer, som gav sig ut i den annalkande höstkvällen.

 

Är du också intresserad av att fördjupa dig mer i KompetensProfilen? Anmäl dig i så fall redan idag till nästa fortsättningskurs som hålls den 21 maj 2024.