Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra Garuda Universe och våra profilverktyg för att göra dem mer värdefulla för dig som användare. I denna uppdatering finner du både funktioner för ökad säkerhet och en ny möjlighet till förenklad presentation av profiler för kandidater. KompetensProfilens normgrupp har också blivit uppdaterad som ett led i vår kvalitetssäkring av profilen.

Vi hoppas att du får glädje och nytta av uppdateringarna och står självklart till förfogande vid eventuella frågor på info@garuda.se eller +46 40 664 58 80.

Nu höjer vi säkerheten igen

Vi är glada över att vi återigen kan höja vår övergripande säkerhetsnivå genom att införa tvåfaktorsautentisering på Garuda Universe och JobSpots. Med vår senaste uppdatering kommer du nu ha maximal säkerhet på alla våra digitala plattformar när du loggar in och använder våra tjänster och verktyg.

 Vad är tvåfaktor?

Tvåfaktors-godkännande är en säkerhetsåtgärd som markant förbättrar din säkerhet. Tekniken kallas också tvåfaktorautentisering eller 2-stegs autentisering (2FA).

Före möjligheten till tvåfaktors-godkännande använde vi vanligtvis bara ett autentiseringssteg, dvs ett lösenord, för att logga in. Det innebar att om en obehörig person fick tag på lösenordet hade de fri tillgång till ditt användarkonto på Garuda Universe. Med tvåfaktors-godkännande lägger du till ett extra steg i inloggningsprocessen, som autentiserar dig – i detta fall genom en kod som skickas till dig via SMS. På så sätt bekräftar du att det verkligen är du som loggar in.

Funktionen kan aktiveras på användarnivå. Om er organisation vill att alla användare ska aktivera denna funktion kan ni kontakta vår support, som kommer att hjälpa er.

Om du vill aktivera funktionen omedelbart kan detta göras under ”Profil” > ”Inloggningsuppgifter”. Följ instruktionerna på skärmen. Om du ännu inte har angett ditt mobiltelefonnummer kan detta göras under ”Användarinställningar”.

Kandidatpresentation i KompetensProfilen

Efter önskemål från våra användare introducerar vi nu en ny rapportmall som kallas ”Kandidatpresentation”. Den nya mallen gör det möjligt att skapa en separat PDF-rapport som lämpar sig för användning i t.ex.  rekryteringsgrupper och/eller om du behöver visa en kandidat på t.ex. en storskärm. Du hittar den nya funktionen nästa gång du skapar en rapport. Välj helt enkelt ”Kandidatpresentation – Landskap” under ”Mall”. Se även animationen nedanför:

 

Indikator for ovanliga svar

I november 2023 lanserade vi vår senaste indikator “Ovanliga svar”. Den kan du läsa mer om här…  Indikatorn flyttar nu in under “Garuda Insikt” för ökad användarvänlighet.

Bugg-rättningar och mindre tillägg

Tyvärr är det oundvikligt att fel ibland smyger sig in i våra applikationer. Som tur är har vi många aktiva och bidragande användare som uppmärksammar eventuella fel i Garuda Universe, vilket vi är väldigt glada för. I denna uppdatering har vi åtgärdat följande:

 • Fel vid val av mallar
 • Fel vid obligatoriskt val av SpegelProfiler
 • Fel vid skapande av PDF-rapporter med specialtecken
 • Fel på filtreringslistor
 • Diverse rättelser/justeringar för ”attached profile”
 • Mindre uppdatering: Visning av statusmeddelanden på instrumentpanelen vid inloggning
 • Rättning av språkliga fel, danska
 • Rättning av språkliga fel, svenska
 • Rättning av språkliga fel, engelska
 • Justering av grafisk profil > utvidgade drag, KompetensProfilen
 • Justering av sparad information i ”local storage”
 • Justering av Anonyma rapporter, GDPR-anpassning
 • Rättning av olika flikar

Kontakta oss vid frågor

Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra Garuda Universe och våra profilverktyg. Har du frågor kring verktyg, system eller denna uppdatering, är du välkommen att kontakta oss på info@garuda.se eller +46 40 664 58 80.